Bu hafif tatlının tadına doyamayacaksınız :))
Tatlının yöre olarak Selanik yemeklerine ait olduğu tahmin ediliyor. (Eşimin ailesinden öğrendim)
MALZEMELER .
2 Adet yumurta
2 Çay bardağı sıvı yağ
2 Çay bardağı toz şeker
1 Paket kabartma tozu veya 1 tatlı kaşığı karbonat
1 Yemek kaşığı nişasta
300 Gram Mısır Unu
2 Su bardağı buğday unu (tahminen)
1 Çay bardağı yoğurt
Fındık içi (İsteğe bağlı)
ŞURUBU İÇİN :
4 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1 Limon (İsteğe bağlı 1/2 'de kullanılabilir.
YAPILIŞI :
Yağ, yumurta, şeker, nişasta, kabartma tozu iyice karıştırılır.
Mısır unu ilave edilerek karıştırılır. Buğday unu katılarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edilir.
Ceviz büyüklüğündeki parçalara şekil verilerek tepsiye dizilir. Üzerine arzuya göre fındık konulabilir.
(Tabi burada buğday unu yerine biraz daha fazla mısır unu da kullanılabilir.)
165 derece fırında pembeleşinceye kadar kızartılır. Az pişirince şurubu koyulduğunda çabuk dağılabiliyor.
ŞURUBUN YAPILIŞI: Şeker ve su iyice karıştırılarak limon ilave edilir. Fırından çıkan tatlılara soğuk olarak dökülür.
---- AFİYET OLSUN.----
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder