HAKKIMDA :

Fotoğrafım
İstek, önerileriniz ve siparişleriniz için tutkunsenol@gmail.com adresinden bana ulaşabilirsiniz.

20 Aralık 2014 Cumartesi

KOZALAK KAPI SÜSLERİ

                                                      TUTKUN'UN DÜKKANI'nda 
İki sene öncesine dayanıyor kozalakları toplamam ve biriktirmem hatta daha fazla olabilir. . Evin her yerinde küçük kolilerde saklıyorum. Çünkü çok seviyorum kozalakları. Özellikle yılbaşına çok yakışıyorlar. 

Malzemeler : Kozalak
                      Kalıp
                      Kalıbı sarmak için kumaş
                      Kırmızı, mavi, yeşil, sarı, kahverengi sprey boya, 
                      Kurdela
                      Parlak boncuklar

Daha önce de kozalaktan bir çok kapı süsü yapmıştım. Bu kapı süsünü yaparken kozalakların aynı tip kozalak olmasına dikkat etmek gerekiyor. Düzenli olmaları açısından. 
Doğal halleriyle kullanmak istedim fakat çok mat duruyorlardı. Ben de kahverengi, kırmızı, sarı ve yeşil, mavi  sprey boya ile renklendirdim önce. Kuruduktan sonra daha önceden oluşturduğum simidimi kumaşla sardıktan sonra en orta boşluktan  başlayarak dışa doğru yön değiştirerek slikon ile yapıştırdım. Bu arada  kalıp olarak ben köpükten kestiğim kalıbı kullandım. Tencere kapağını ölçü alıp, çizip kestikten sonra  ortasını da bir tabak ile çizdim ve kestim. Sonra dışını şifon kumaşla kapladım.  Fotoğraflarını çekmeye fırsat olmadı. Sonra da kurdele ve boncuklarla süsledim. Asmak için arkasına kurdela yaptım. Ama isterseniz enli kurdela ile de asabilirsiniz. Fotoğrafları kapım koyu kahverengi olduğu ve ışık almadığı için beyaz köpük üzerinde çekmek zorunda kaldım. 


                                                           TUTKUN'UN DÜKKANI'nda

Bu kapı süsünde de yine aynı yöntemler uygulandı sadece kozalakların arasına plastik beyaz çiçekleri ekledim. Sonra da kurdelalar ile tamamladım.




                                                               TUTKUN'UN DÜKKANI'nda
Oturduğum mahallede ağaçlar budanırken aldığım iki dal üzerine de çam kozalağı yapıştırarak bu süsleri elde ettim. Minik ama çok hoş oldu. Özellikle de yılbaşı gecesi için çok uygun...





Bu da kozalakları fazla olan bir dal.
Boyanmış üç adet kozalak ve boncuk yapıştırdım.  Fakat boncukların iç kısımları görününce hoşuma gitmedi. aşağıdaki gibi içinden yeşil kurdelalar geçirdim. Hem renklendi hem de boncukların kötü görüntüsü gitti.Bu tarz süslerde kurmızı ve küçük kareli desenli kurdelalar çok hoş duruyor.
Bu da aynı şekilde özellikle yılbaşı gecesi için daha uygun..


SARKAÇLI KAPI SÜSLERİ 


                                                       TUTKUN'UN DÜKKANI'nda

                                                                TUTKUN'UN DÜKKANI'nda

                                                         TUTKUN'UN DÜKKANI'nda

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder